ELECTRICITEIT in de camper

Een camper heeft een apart electriciteitsysteem voor het woongedeelte van de camper.  Dit systeem staat vrijwel los van de electriciteit in de auto. De enige verbinding tussen auto en woongedeelte is het laadsysteem. Als de auto rijdt en de auto accu vol is dan gaat de rijdende auto de huishoudaccu laden. Als de auto stil staat wordt de huishoudaccu geladen door een zonnepaneel of door de camper aan te sluiten op de walstroom. Je kunt de auto accu niet leegtrekken als je lang stil staat en de auto kan dus altijd starten.

Onderdelen van dit pakket zijn: een huishoudaccu (semi-tractie 100Ah), een lader voor deze accu (Victron Blue Smart IP65 Charger 12/7 + DC), een walstroom aansluiting 240Volt (Ratio walstroom invoer kunststof wit met bijpassende laadkabel) (verchroomde of RVS invoer op aanvraag),  2 stuks 240V stopcontacten, zekeringkastje, hoofdstroomschakelaar, 4 LED-lampjes, een USB stopcontact en een Victron BMV-900 accumonitor . De prijs van de aanleg van het basis huishoud-electriciteitsysteem is 1990 euro (incl. BTW)  

We rekenen een meerprijs voor een zonnepaneel Sunbeam 104 Ah incl. Victron MPPT controller (75/10). Voor het extra pakket is de meerprijs 750 euro  (950 euro bij achteraf monteren).  Deze prijzen gelden voor een buscamper op basis van een bestelwagen zoals de VW T5, Renault Trafic of de Peugeot Expert. 

Voor grotere campers zoals de Fiat Ducato, VW Crafter etc. maken we graag een offerte op aanvraag.

Electriciteit camper
Schema elektriciteit