Ford Transit Custom met korte wielbasis (L1)

De Ford Transit Custom is een populaire bestelwagen die makkelijk kan worden omgebouwd tot camper. Van deze auto zijn ook hybride versies te koop: electrisch in combinatie met diesel of benzine. Met deze auto kan je op korte afstanden electrisch rijden en ga je op vakantie dan kan je grote afstanden overbruggen op een traditionele brandstof. Wij hebben een diesel versie omgebouwd. Deze is in mei 2023 gereed. We hebben gebruik gemaakt van de REIMO V3000 bank op rails en een REIMO hefdak. Voor het interieur zijn we uitgegaan van het door ons ontwikkelde interieur. Kasten van berkenmultiplex met een breed bed. 

 

De camper als dagelijkse auto

In veel gevallen wordt de compacte camper als dagelijkse auto gebruikt. Soms als enige auto en soms als tweede auto. In beide gevallen ga je dan andere eisen stellen aan de camper. Goede wendbaarheid, laag brandstof verbruik, goede rijeigenschappen, geringe hoogte en een wat lagere kilometerstand bij aankoop zijn dan belangrijke criteria. De Ford Transit Custom heeft deze eigenschappen. Daarom zijn we bij de ontwikkeling van de deze compacte campers nog een stap verder gegaan. We hebben er auto van gemaakt die geschikt is voor dagelijks gebruik. We hebben de auto ruimer gemaakt door het bovenste gedeelte van de kast verwijderbaar te maken. Hierdoor ontstaat een veel ruimere auto. Ga je op vakantie dan zet je het bovenste gedeelte op het onderste vaste deel van de kast. De tafel, ook een verplicht onderdeel van een camper, is geïntegreerd met de keuken. De tafel vraagt dus niet een extra ruimte in de (dagelijkse) auto. Op de REIMO zitbank mag je met maximaal drie personen zitten tijdens het rijden.


een deel Zelfbouw? of Volledig uitbesteden?

Ford Transit Custom V3000 bank Reimo

Deze 5-persoons camper wordt door Friesland Camperbouw voor u  gebouwd 

De ombouw bestaat uit:

  • Wij plaatsen de RDW goedgekeurde REIMO-slaapbank.
  • Wij zetten de kast, de keuken, de lade onder de bank en de tafel in elkaar. Het oppervlak wordt twee maal behandeld met transparant lak op waterbasis. Alle meubels worden in de camper geplaatst en gas en water wordt aangesloten.
  • Wij plaatsen een slaaphefdak zonder de optionele matras.
  • We plaatsen een uitgebreid elektrisch pakket. Dit bestaat uit huishoud accu, scheidingsrelais, regelaar, 230 V > 12 V omvormer, zekering kast, 4 LED-lampen, 230 V stopcontact, USB aansluiting en koelkast
  • De wanden worden geïsoleerd met schapenwol en afgewerkt met vilt.
  • De vloer wordt afgewerkt met een warmte- en geluid isolerende 7 mm dikke vloer. De instapbak bij de schuifdeur wordt afgewerkt met een houten drempel.
  • Wij zorgen voor de RDW keuring.

Dit is de ideale auto voor dagelijks gebruik en het is een praktische 5-persoons camper!

Wil je grote dingen vervoeren? als je de bank naar voren schuift heb je een ruimte van zeker 100x100x100 cm

 

Ford Transit Custom bergruimte
Ford Transit Custom keuken

Onder de passagiersstoel kan je veilig je telefoon leggen terwijl deze wordt opgeladen.

Ford Transit Custom electra lader