Citroën Jumpy L2: keuken en kast

Handige camperkeuken en camperkast voor de Citroën Jumpy: de PRO-UK en de PRO-K. De prijs van deze set, gelakt en gemonteerd, is 2910 euro inclusief gas-spoelcombinatie, watertankjes, slangen, pomp en kraan, excl. tafel, excl. koelkast en excl. matras, prijswijzigingen voorbehouden.

Speciaal voor de Citroën Jumpy L2, de middelste lengte, en vergelijkbare modellen van andere merken, hebben we een camperkeuken met ingebouwde tafel ontwikkeld.

Deze inrichting past ook in de Peugeot Expert en Toyota Proace vanaf 2016, de Opel Vivaro vanaf 2019 en de Fiat Scudo vanaf 2022.

peugeot expert camperkeuken

Dit keukenblok vormt een geheel met de camperkast PRO-L2, de RDW goedgekeurde slaapbank Fit2Go en het slaaphefdak.

Het formaat van deze keuken bedraagt, lengte x diepte x hoogte: 90 x 48 x 77 cm.

Links zie je totaal drie deurtjes, twee daarvan geven toegang tot opbergruimte en de derde geeft toegang tot een gaskast. Rechts is een uitschuifbare lade met ingebouwde tafel en spoelplaat gemonteerd. Tevens zie je een smalle matras, dit is de matrasverbreder waardoor je op een breedte van maar liefst 133 cm slaapt. Dat is veel breder dan de gebruikelijke maat van 112,5 cm.

camperfixx campertafel
toyota proace camper
spoelbakje met glazen klep

Luxe kookplaat in de Citroen Jumpy

De twee-pits kookplaat is voorzien van een stijlvolle glasplaat. Om ruimte in de Expert te winnen hebben we de kookplaat dwars geplaatst. 

Keukenblok met gaskast 

In het linker deel van deze camper keuken is ruimte voor een gasfles. Deze gasfles wordt geplaatst in een veilige gaskast. In de bodem van de camper is een gat gemaakt waardoor de eventuele gassen de camper kunnen verlaten. Voor veel verzekeringsmaatschappijen is dit een harde eis.

Ingebouwde tafel

De Citroen Jumpy  is ontworpen als camper die dagelijks gebruikt kan worden.  Of anders geformuleerd, een dagelijkse auto met veel bagageruimte die je op vakantie en tijdens tripjes als camper gebruikt. De tafel, formaat 60 x 33 cm, is onderdeel van het keukenblok en vraagt dus geen extra ruimte wanneer je de tafel niet gebruikt.

De camper is geschikt voor, naar keuze, maximaal vier, vijf of zes personen. De slaapbank is te koop in een 2 en een 3-persoons uitvoering. Daarnaast kan je kiezen tussen twee voorstoelen of een voorstoel en een bijrijdersbankje.  

Het spoelbakje is standaard een open bakje aan de linker kant van de keuken. 

Tegen meerkosten (meerprijs 350 euro) is er een spoelbakje met een glazen afdekplaat verkrijgbaar. Dit staat wel zo mooi naast  het gasstel met eenzelfde glazen klep.